In het najaar van 2015 zal de Europese Groene Partij weer een conferentie organiseren voor gemeenteraadsleden . Het Local Councillors Network is een belangrijk podium voor Europese Groenen om kennis en ervaring met groene politiek op het lokale niveau uit te wisselen. Ontmoetingen van raadsleden en activisten op het lokale niveau brengt de basis van de partijen die de EGP vormen ook dichter bij elkaar. 

Op de laatste EGP-Council in Istanbul houden Saraswatti Mattieu (raadslid voor Groen in Gent) en Mar Garcia (Catalanse Groenen, voormalig medewerker Gemeente Barcelona) een krachtig pleidooi voor actieve deelname aan het Local Councillors Network. De laatste bijeenkomst was in 2012 in Athene. In hetzelfde jaar vond ook en aparte bijeenkomst plaats van het Grote Steden netwerk plaats in Thessaloniki. Op deze bijeenkomsten laten raadsleden en wethouders elkaar zien hoe ze groene, duurzame politiek op lokaal niveau waarmaken. Best practices worden uitgewisseld op verschillende beleidsterreinen: energie, wonen, verkeer, immigratie, werkgelegenheid, cultureel erfgoed, etc. De Oostenrijkers hebben in het verleden het voortouw genomen voor deze uitwisselingen. Monica Vana, raadslid in Wenen startte de website Green Successes, een inspiratiebron waar helaas nog geen voorbeelden uit de Nederlandse praktijk te  vinden zijn.

In Istanbul zijn wensen voor de bijeenkomst van het Local Coucillors Network in 2015 (plaats nog onbekend) geïnventariseerd. De focus zal gericht worden op steden met als centrale vraag: hoe ziet een groene stad er uit? Onderwerpen die werden genoemd: participatie in de lokale democratie, immigranten, Roma, de shared economy (alternatieve economie, lokale ruilhandel e.d.), werkgelegenheidspolitiek en de reïndustrialisatie van steden. Een van de aanwezige raadsleden zocht ook naar ideeën voor samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties. Die willen zich doorgaans niet binden aan één politieke partij, maar voor raadsleden is een goede band wel belangrijk. De suggestie van een ander raadslid was om voor organisaties op een bepaald gebied een prijs uit te loven voor duurzaamheid of sociaal beleid. De publiciteit rond de prijsuitreiking is zowel voor de prijswinnaar als de prijsuitreikende partij gunstig. In verschillende Nederlandse gemeenten doet GroenLinks dit via uitreiking van het Groene Lintje. Het is een klein voorbeeld van de manier waarop raadsleden elkaar kunnen helpen.