De Europese Groene Partij en de fractie in het Europese Parlement organiseert na de zomer een aantal conferenties over onderwerpen die prioriteit hebben op de groene agenda.

Van vrijdagavond 30 september tot zaterdagmiddag 1 oktober werd de conferentie An Economy of, by & for the people in Brussel georganiseerd in samenwerking met onze Belgische zusterpartijen ECOLO en GROEN.  

Een aantal GroenLinksers was aanwezig. Marjan Lucas, Colin van den Akker, Iris Nibbering en Luuk Voncken doen verslag.

EU Economy 2020: how sustainable? How inclusive? How smart? Met o.a.  Rudolf Anschober, minister van Milieu uit de deelstaat Upper-Austria, die vertelde over de 'vergroening' van de staalindustrie in zijn Oostenrijkse bestuursregio.

Key Note (& Q&A) Joan Martinez Alier, Spaanse economist. Over de ecologische economie en het soms voorop moeten lopen als groene innoveerders.

Youth Met vier sprekers die allen een ander perspectief hadden op de jeugd en de economie. Over leeftijdsdiscriminatie en educatie gericht op de toekomstige arbeid.

Labour protection in the 21st century In deze sessie deelden Dario Guarascio en Thomas Heidener hun expertise over de groter wordende verschillen binnen en tussen Europese landen. Beide sprekers schetsten eerst een beeld van de huidige situatie, waarna ze de gevaren en kansen van de Europese Macro-economie en de nationale vakbonden bespraken.