Bas: "De 2024 campagne zal moeilijker zijn dan vijf jaar geleden, mensen hebben minder in hun portemonnee, er is woningnood, energiearmoede. En de Groenen krijgen altijd de schuld van rechts. Maar wij wijzen op 'fossielflatie' (wég met de fossiele subsidies), niet alleen inflatie. Er zijn nu ondernemers die mee willen werken: Groene politiek is ook heel nodig voor ontwikkeling en innovatie in de industrie. Maar onze campagne kan alleen slagen als het hand in hand gaat met sociaal beleid, met een meer sociale klimaatrechtvaardigheid." 
Bas wees erop dat rechts in de verschillende landen onze inclusieve benadering gaat aanvallen waarbij o.a. LHBTQ+ ers worden bedreigd.

De overige kandidaten zijn om de campagne te leiden zijn: Terry REINTKE uit Duitsland, Elina Pinto uit Letland en Benedetta Scuderi uit Italië. De laatste wordt door de FYEG gekandideerd. 

Vóór 7 januari moeten de nominaties door tenminste vijf andere zusterpartijen worden ondersteund. Dan gaat het grote EGP congres in februari 2024 in Lyon de twee kandidaten kiezen die de groene campagne daadwerkelijk gaan leiden.